11 Haziran 2013 Salı

Bu Ne Pehriz, Ne Lahana Turşusu

 
İsrail gizli servisi MOSSAD’ın tepe ismi Tamir Pardo, önceki gün gizlice geldiği Türkiye’de MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la, Suriye, İran ve Gezi Parkı konularıyla ilgili görüştü.
İsrail’e ait özel bir uçakla önceki sabah Türkiye’ye gelen MOSSAD’ın, Türk ve Sırp kökenli Başkanı Tamir Pardo, mevkidaşı Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’la bir araya geldi. Pardo ve Fidan, Suriye’deki son durum hakkında bilgi paylaşımında bulundular ve İran’ın bu ülkedeki etkinliği üzerine görüştüler. Temmuzda yapılması planlanan ve Suriye’nin kaderinin büyük ölçüde belirleneceği Cenevre süreci öncesinde gerçekleşen kritik görüşmede, iki ülke arasındaki istihbarat paylaşımı da ele alındı. Pardo’nun, Fidan’a, İran Devrim Muhafızları’na bağlı askerlerin, Suriye’de El Muhaberat örgütüyle birlikte Türkiye aleyhine faaliyet gösterdiği yönünde bazı bilgiler sunduğu da ileri sürüldü.
Pardo ve Fidan, görüşmede Gezi Parkı nedeniyle başlayan protestoları da değerlendirdi ve bölgedeki ülkelerin istihbarat birimlerinin protestolarda etkili olup olmadığını konuştu. Pardo, Başbakan Tayyip Erdoğan’la görüşmek için randevu talebinde bulundu. Ancak Erdoğan, görüşme talebiyle ilgili henüz geri bildirim yapmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder