4 Haziran 2013 Salı

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı

Bugün 4 Haziran. Milli Park, orman ve su havzalarını imara açan kanun tasarısı yarın meclise geliyormuş arkadaşlar. Tasarının yarın ve perşembe görüşülmesi bekleniyor. Eğer yasalaşırsa kıyılar ve ormanlar olmak üzere tüm doğal alanlar imara açılabilecek, buralara HES yapılmasının yolu açılacak. 113 sivil toplum kuruluşunun, "Tabiat Kanunu İzleme Girişimi" adı altında tepki gösterdiği tasarıyı, AB "endişe verici" olarak tanımlamış raporlarında, takan olmamış... http://www.radikal.com.tr/turkiye/belgrad_ormanlarina_da_rezidans_yapilacak-1136224
 
Şu satırlar özellikle önemli: "Tasarı ‘turizm teşvik’ kapsamında kıyılarda fabrika, santral kurulmasına zemin hazırlıyor. Tasarı’nın 29. maddesinde, “Bu kanun kapsamına giren alanlarda 2634 sayılı Turizmi Teşvik Kanunu’na göre kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgesi ve turizm merkezi olarak ilan edilecek yerler için bakanlığın uygun görüşü alınır” deniliyor. Bununla zaten ülke yüzölçümünün ancak yüzde 4-5’ini kaplayan korunan alanların “turizm teşvik” adı altında yapılaşmaya ve kullanıma açılması mümkün olacak."
 
3 yıldır yememişler-içmemişler bu taslak üzerinde çalışmışlar. Yeni bir kaşıma mı yapacaklar, yoksa (şimdilik) tasarıyı reddederek medeni bir görüntü çizip, kendilerini aklamaya mı çalışacaklar, göreceğiz.

Ve gördük...

akşam.com.tr'nin http://www.aksam.com.tr/ekonomi/tabiat-kanun-tasarisi-beklemeye-alindi/haber-212497 verdiği habere göre tasarı beklemeya alınmış, en azından bu hafta gündeme gelmeyecekmiş.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder